A hétvégén hatalmas mennyiségű őszibarackot kaptunk a nagymamától; az első reakciónk - szokás szerint - a szomszédok megajándékozása volt, akik szintén kisgyerekesek. Az osztogatás körforgásként működik: amikor nekik lesz felesleges gyümölcsük, mi is kapunk belőle.
A megmaradt gyümölcsből már gyerekjáték volt kitalálni mi legyen, ugyanis a meleg és az utazás alaposan megviselte a barack egy részét, a lányok pedig egyébként sem szeretik a héját, úgyhogy őszibarackjoghurt lett belőle. A keményebbeket és strapabírókat félretettük egyenlőre.
A recept: az alaprecept két személyre szól, ami lehet a kiindulási pont, aztán mindenki az ízlésének megfelelően készítheti.
2 személyre 1 pohár joghurt, 1 pohár tej (ezt én például kihagytam), 3 dl tisztított, hámozott őszibarack, 2 ek. citromlé, 2 ek. méz (ebből pedig egy kicsit többet tettem.) A hozzávalókat turmixoljuk össze.
Nagyon egészséges reggelire, uzsonnára, vacsorára; ráadásul tele van olyan tápanyagokkal, melyek energiával töltenek fel és segít legyőzni a betegségeket is.
Ha van valami jó recepted, gyere, oszd meg velünk!
Utolsó kommentek